بهترین زمان برای ارتودنسی کودکان چه سنی است؟

زمان مناسب برای ارتودنسی کودکان
فهرست مطالب

با توجه به این که کودکان و نوجوانان در حال رشد هستند، لازم است معاینات دوره‌ای و سالانه برای قد و وزن و بررسی شرایط جسمی انجام شود. به همین خاطر انجمن ارتودنسی در آمریکا اعلام کرده، در کنار معاینات انجام شده، باید معاینات مربوط به دندانپزشکی هم از سن 7 سالگی آغاز شود.

بیشتر بخوانید» به منظور آشنایی با بهترین دکتر ایمپلنت در مشهد و کسب اطلاعات بیشتر درباه زمان مناسب برای شروع فرآیند ایمپلنت روی لینک داده شده کلیک کنید.

چرا که در این سن دندان و فک در حال رشد بوده و رسیدگی به برخی از مشکلات مانند آندربایت یا شلوغی دندان‎ها راحت‌تر درمان خواهدشد. اما به این معنا نیست که قبل از افتادن دندان‌های شیری و کامل شدن رشد دندان‌ها ارتودنسی لازم خواهد بود. با این حال به دلیل نگرانی بسیاری از والدین، قصد داریم به سوال بهترین زمان برای ارتودنسی کودکان چه سنی است، پاسخ دهیم.

ارتودنسی دندان برای کودکان را از چه سنی آغاز کنیم؟

ارتودنسی دندان برای کودکان را از چه سنی آغاز کنیم؟

هرچند ارتودنسی را می‌توان در هر سنی انجام داد، اما به نظر بسیاری از پزشکان، بهترین زمان برای ارتودنسی در کودکان و مراجعه به ارتودنسی مشهد، سن بین 10 تا 14 سالگی بوده که بیشتر دندان‌های دائمی بیرون آمده و تقریبا رشد فک تکمیل شده است. البته برخی از کودکان لازم است ارتودنسی را از سن 7 یا 8 سالگی آغاز کنند که تشخیص این مورد به دندانپزشک بستگی دارد.

انجام ارتودنسی در سن مناسب چه اهمیتی دارد؟

اهمیت ارتودنسی در زمان مناسب می‌تواند از بسیاری مشکلات دهان، دندان و فک در آینده جلوگیری کند. ضمن اینکه تا حد زیادی از جراحی فک در آینده نیز جلوگیری خواهد کرد. با توجه به این که برای کودکان پذیرفتن شرایط جدید و تحمل براکت‌های ارتودنسی کمی دشوارتر به نظر می‌رسد، والدین بایستی نسبت به نحوه مراقبت از دندان ارتودنسی شده آشنایی داشته باشند. چرا که نادیده گرفتن این مورد طول دوره درمان را افزایش خواهدداد.

چه زمانی کودک به ارتودنسی دندان نیاز دارد؟

اصلی‌ترین سوالی که والدین با آن مواجه می شوند، این است که چگونه متوجه شویم کودک‌مان به ارتودنسی نیاز دارد. از نظر دندانپزشک خوب در مشهد، زمانی که کجی دندان، شلوغی دندان، فاصله بین دندانی، بیرون زدگی دندان، جای گیری نامناسب فک، مال اکلوژن، مکیدن شست بعد از 4 سالگی، داشتن فک نامناسب در صورت و… را در فرزندتان مشاهده کردید، باید بدانید که کودک‌تان نیاز به ارتودنسی دارد.

آمادگی های لازم برای ارتودنسی کودکان چیست؟

بعد از اینکه دندانپزشک تشخیص داد کودک نیاز به ارتودنسی دارد، قبل از انجام هرکاری یک عکس OPG از فک بالا و پایین تهیه کرده تا مراحل رشد دندان‌ها و فک را بررسی کند. در مرحله بعدی نیاز به جرم گیری قبل از ارتودنسی و قرار دادن بریس‌ها و براکت‌ها داخل دهان خواهد بود تا میزان پوسیدگی دندان‌ها مشخص شود. معمولا والدین با این ترس روبه‌رو هستند که فک کودک‌شان به‌خاطر کشیدن دندان برای ارتودنسی آسیب ببیند. این در حالی است که کشیدن دندان برای ارتودنسی را برای همه کودکان توصیه نخواهند کرد.

درباره مراحل انجام ارتودنسی در کودکان بیشتربدانید!

مراحل قرار دادن ارتودنسی در کودکان به شرح زیر است:

  1. آماده‌سازی دندان‌ها: قبل از قرار دادن دستگاه ارتودنسی، دندان‌ها باید به طور دقیق تمیز شده و آماده‌سازی شوند. این شامل پاکسازی دندان‌ها و اطراف آن‌ها و ایجاد یک سطح خشک و تمیز برای قرار دادن دستگاه ارتودنسی می‌شود.
  2. قرار دادن براکت‌ها: در این مرحله، براکت‌ها (قطعات کوچکی که به سطح دندان‌ها چسبیده می‌شوند) به دقت بر روی هر دندان قرار داده می‌شوند. این کار با استفاده از چسب ارتودنسی انجام می‌شود.
  3. نصب کشیدگی‌ها: پس از قرار دادن براکت‌ها، کشیدگی‌ها (کشیدگی‌های ارتودنسی) به براکت‌ها متصل می‌شوند. این کشیدگی‌ها به دندان‌ها فشار و کشش می‌آورند تا به طور تدریجی دندان‌ها را به جایگاه مورد نظر برسانند.
  4. تنظیم و تعدیل: پس از نصب کشیدگی‌ها، ارتودنتیست دستگاه را تنظیم و تعدیل می‌کند تا فشار و کشش مناسبی به دندان‌ها وارد شود و به تدریج دندان‌ها به جایگاه مورد نظر حرکت کنند.
  5. آموزش و راهنمایی: در انتها، ارتودنتیست به کودک و والدین آموزش‌های لازم را در مورد نگهداری و مراقبت از دستگاه ارتودنسی و تغییرات رژیم غذایی و بهداشت دهانی می‌دهد.

این مراحل ممکن است بسته به نوع دستگاه ارتودنسی و وضعیت دندان‌ها و فک‌ها، تغییر کند.

کلام آخر اینکه آیا ارتودنسی کودک درسن پایین عوارض دارد؟

بطور کلی درمان ارتودنسی در سن پایین نسبت به زمانی که رشد دندان‌ها تکمیل شده، عوارض کمتری خواهدداشت. اما بازهم ممکن است با مشکلاتی مانند حساسیت دندان و لثه، بریدگی بافت‌های داخل دهان و… نیز مواجه شوند که مراجعه به دندانپزشکی با تجربه این موارد را به حداقل خواهد رساند.

توصیه‌ها و مطالب آموزشی

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است

ایمپلنت دندان؛ فرایندی طولانی برای جایگزینی دندان ازدست رفته

طرح لبخند فانتزی چیست؟ فاکتورهای مهم در این کار را بیشتر بشناسید!

زمان مناسب برای ارتودنسی کودکان

فیس ماسک ارتودنسی؛ روشی درمانی مناسب برای سنین پایین

درباره عوارض ارتوسرجری بیشتر بدانید

طرح لبخند شامل چند دندان است؟

قفل شدن فک

دلیل قفل شدن فک چیست و چگونه باید آن را درمان کرد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × پنج =