آشنایی با ارتوسرجری و نکات مربوط به انجام آن

ارتوسرجری چیست ؟
فهرست مطالب

یکی از روش‌های درمان برای برطرف کردن و اصلاح ناهنجاری‌های فک و دندان، ارتوسرجری است. اگر بخواهیم به توصیف و موارد استفاده از آن اشاره کنیم، بایدگفت همانطور که از اسمش پیداست، ترکیبی از ارتودنسی و جراحی فک خواهدبود. در واقع در بین افرادی که به دندانپزشک زیبایی در مشهد مراجعه می‌کنند، درصد بالایی از آن‌ها نیازمند انجام ارتودنسی و جراحی فک به صورت همزمان هستند تا دندان‌هایی مرتب و یکدست داشته باشند.

اما با این حال تجویز عکس رادیولوژی برای انتخاب روش درمان از اهمیت بالایی برخوردار است. اینکه چطور و چگونه باید ارتوسرجری انجام شود را در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

ارتوسرجری برای چه افرادی مناسب است؟

ارتوسرجری برای چه افرادی مناسب است؟

بطور کلی بیشتر مراجعه کنندگان به کلینیک‌های ارتودنسی مشهد، از ناهنجاری فک و صورت نیز رنج می‌برند. گرچه این ناهنجاری‌های ممکن است خفیف، متوسط و یا شدید باشد، اما بازهم انجام ارتودنسی و جراحی فک نتیجه بهتری را خواهد داشت. درمان ارتوسرجری به فرد کمک می‌کند تا بدون هیچ نگرانی، سلامت و زیبایی دهان و دندان خود را به دست آورد. با این حال، بهترین کاندیدا برای ارتوسرجری، افراد زیر هستند:

  • افراد مبتلا به سندرم و ناهنجاری‌های ژنتیکی
  • کسانی که در اثر تصادف، افتادن از ارتفاع، برخورد اشیا با فک و… دچار ناهنجاری‌های شدید در فک شده‌اند
  • افرادی که با عارضه‌هایی نظیر آندربایت، اوربایت و… به دلیل کوچک بودن فک بالا و پایین مواجه بوده و استفاده از وسیع کننده کام تاثیری در اصلاح آن ندارد.
  • گروهی از کسانی که هنگام تولد به واسطه وارد شدن فشار بیش از اندازه به صورت، مبتلا به ناهنجاری‌های فک و صورت شده‌اند.

بهترین سن برای انجام ارتوسرجری چه سنی است؟

انجام ارتوسرجری هم مانند سایر روش‌های درمان عارضه‌های فک و صورت، نیازمند انتخاب و تشخیص زمان مناسب خواهدبود. چرا که بسیاری از استخوان‌های بدن فقط تا سن 18 سالگی رشد کرده و بعد از آن تغییرات کمتری در اسکلت صورت می‌گیرد. به همین خاطر دندانپزشکان بهترین زمان برای ارتودنسی را بین 17تا 18 سالگی می‌دانند.

بیشتر بخوانید» دیگر موردی که ذهن والدین را در زمان مشاهده دندان‌های نامرتب کودکشان به خود درگیر می‌کند، بهترین زمان برای ارتودنسی کودکان است. به منظور آشنایی با شرایط و سن مناسب کودک، روی لینک داده شده کلیک کنید.

مراحل درمان ارتوسرجری به چه صورت است؟

همانطور که قبلا هم به آن اشاره کردیم، ارتوسرجری جراحی فک و ارتودنسی بوده تا دندان‌ها و موقعیت فک اصلاح شوند. مانند تمام موارد دیگر، ارتوسرجری هم نیازمند مشاوره اولیه و انجام آزمایش‌های لازم و مراجعه به رادیولوژی است. ضمن اینکه فرد باید به طور همزمان تحت نظارت دندانپزشک و متخصص جراح فک و صورت قرار بگیرد.

در مرحله بعدی و قبل از جراحی، بایستی ارتودنسی انجام شده تا موقعیت دندان‌ها اصلاح شده که این مرحله بسته به نوع ناهنجاری و سن بیمار بین 6 ماه تا 3 سال متغیر خواهدبود. بعد از اینکه دندان‌ها در بهترین حالت خود قرار گرفتند، پزشک جراح، جراحی فک را آغاز خواهدکرد. البته در این مرحله نیازی نیست که دستگاه‌های ارتودنسی از دهان برداشته شود. در آخرین مرحله برای اینکه نتیجه جراحی مطلوب‌تر باشد، بایستی برای مدتی ارتودنسی را روی دندان‌های خود داشته باشید.

درباره عوارض ارتوسرجری بیشتر بدانید

درباره عوارض ارتوسرجری بیشتر بدانید

ارتوسرجری یا جراحی ارتوپدیکال عملی است که برای درمان مشکلات ارتوپدیک مانند شکستگی استخوان، آرتروز، آسیب به غضروف و غیره انجام می‌شود. برخی از عوارض ممکن این عمل شامل موارد زیر می‌شود:

  1. عفونت
  2. خونریزی
  3. تشکیل لخته خون
  4. اختلال در حس و حرکت
  5. عدم ترمیم صحیح استخوان یا بافت‌های مرتبط
  6. عوارض بیهوشی

به هر حال، باید توجه داشت که این عوارض برای هر فردی ممکن است متفاوت باشد و پزشک معالج شما می‌تواند شما را در مورد عوارض خاص احتمالی این عمل آگاه کند.

لیست از مراقبت‌های مورد نیاز در ارتوسرجری

مراقبت‌های بعد از ارتوسرجری بسیار مهم است تا بهبودی سریع‌تر و بهتری را تضمین کند. در زیر تعدادی از مراقبت‌های مهم پس از ارتوسرجری آورده شده است:

تغذیه مناسب: مصرف غذاهای غنی از پروتئین، ویتامین D و کلسیم برای تقویت استخوان‌ها و بافت‌های بدن بسیار حائز اهمیت است.

تمرینات فیزیوتراپی: انجام تمرینات فیزیوتراپی به منظور بهبود قدرت عضلات، افزایش محدودیت حرکتی و بهبود کارایی مفصل بسیار اساسی است.

استفاده از کمپرس یخ: التهاب و تورم بعداز عمل جراحی طبیعی بوده و برای برطرف شدن آن بایستی مدت زمانی بگذرد. اما استفاده از کمپرس یخ تا 48 به بهبودی شما در مدت زمان کمتر کمک خواهدکرد.

کلام پایانی

ارتوسرجری یک روش جراحی است که بعضی از مشکلات و اختلالات دندان و فک را درمان می‌کند. این جراحی شامل تغییرات در ساختار فک‌ها و دندان‌ها شده و با هدف بهبود ظاهر فک و صورت، بهبود گفتار، تنفس و… انجام می شود. این جراحی ممکن است به صورت ترکیبی با ارتودنسی (درمان ارتوپدیک دندانی) انجام شده تا نتایج بهتری حاصل شود. ارتوسرجری دندان نیاز به مراقبت‌های پس از جراحی دارد تا بهبودی بهتر و دائمی را تضمین کند.

توصیه‌ها و مطالب آموزشی

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است

ایمپلنت دندان؛ فرایندی طولانی برای جایگزینی دندان ازدست رفته

طرح لبخند فانتزی چیست؟ فاکتورهای مهم در این کار را بیشتر بشناسید!

زمان مناسب برای ارتودنسی کودکان

فیس ماسک ارتودنسی؛ روشی درمانی مناسب برای سنین پایین

درباره عوارض ارتوسرجری بیشتر بدانید

طرح لبخند شامل چند دندان است؟

قفل شدن فک

دلیل قفل شدن فک چیست و چگونه باید آن را درمان کرد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 + 8 =