موم ارتودنسی چیست و چگونه باید از آن استفاده کرد؟

آشنایی با موم اتودنسی و کاربردهای آن
فهرست مطالب

تا زمانی که شما براکت‌های ارتودنسی را روی دندان‌های‌تان دارید، بایستی نحوه مراقبت از دندان‌های ارتودنسی شده را بدانید تا به کوتاه‌تر شدن مدت زمان درمان کمک کنید. یکی از رایج‌ترین محصولاتی که در این مدت با آن سر و کار خواهیدداشت، موم ارتودنسی است که اهمیت آن را از دکتر شهریاری، دندانپزشک ارتودنسی مشهد، خواهید شنید.

موم ارتودنسی؛ محافظ دهان از تحریک لوازم ارتودنسی

موم ارتودنسی؛ محافظ دهان از تحریک لوازم ارتودنسی

Orthodontic wax یا همان موم ارتودنسی، جزئی از لوازمی است که از نواحی حساس دهان مانند سطح داخلی لب و زبان، در برابر بریس‌ها، براکت‌ها و سیم‌ها مراقبت می‌کند. موم ارتودنسی ماده‌ای نرم و انعطاف‌پذیر بوده که از موم‌های طبیعی مانند موم زنبور عسل و مواد مصنوعی به دست می‌آیند. در واقع بافت نرم و بالشتکی موم زمانی بیشترین کاربرد را دارد که سیم یا براکت ارتودنسی داخل دهان بشکند. اینجاست بافت‌های نرم داخل دهان را از آسیب و ناراحتی مصون نگه می‌دارد.

با نحوه استفاده از موم ارتودنسی بیشتر آشنا شوید

برای اینکه از موم ارتودنسی استفاده کنید، مراحل سختی را پیش‌رو نخواهید داشت. کافی است یکسری موارد را در نظر بگیرید تا از زخم شدن دهان در اثر تحریک یا شکستن سیم‌های ارتودنسی جلوگیری کرد.

  • دست‌های‌تان را به دقت شسته و ضدعفونی کنید.
  • مقدار کمی از موم را برداشته و به اندازه توپی درآورید.
  • قسمتی از دهان را که به واسطه سیم و براکت‌های ارتودنسی تحریک شده، به وسیله سواب پنبه یا دستمال خشک کنید.
  • موم را روی این قسمت قرار داده و از چسبیدن آن به سیم‌های ارتودنسی و دندان‌های اطراف آن اطمینان حاصل کنید.
  • با استفاده از انگشت سطح موم را صاف کرده تا جاییکه فرم مناسبی به خود بگیرد. توجه داشته باشید که موم بایستی تمام قسمت آسیب دیده را بپوشاند.
  • بعد از هر وعده غذایی و مسواک زدن، موم را باید مجدد استفاده کنید.

آیا استفاده از موم ارتودنسی عوارض دارد؟

همانطور که گفته شد وکس یا همان موم ارتودنسی از مواد طبیعی مانند موم زنبورعسل و مواد طبیعی تشکیل شده است. به همین دلیل نمی‌توان انتظار داشت که در طول مدت استفاده با مشکلی مواجه شوید. چراکه خود این ماده تا حد زیادی از بروز واکنش‌های آلرژیک جلوگیری خواهد کرد.

با این حال واکنش بدن افراد مختلف نسبت به تماس با مواد مختلف متفاوت خواهدبود؛ بنابراین در صورتی که با خارش، بثورات یا تورم در دهان به دلیل استفاده از موم مواجه شدید، بلافاصله استفاده از آن را متوقف کرده و این موضوع را با پزشکتان مطرح کنید.

با توجه به این که محیط دهان فضای مناسبی برای رشد میکروب و باکتری است، توصیه می‌شود به منظور پیشگیری از عفونت دندان، بعد از هر وعده غذایی مسواک بزنید. ضمن این که مواد غذایی می‌تواند در میان بافت نرم موم باقی مانده و باعث خرابی دندان شود.

جایگزین های موم ارتودنسی را بشناسید

جایگزین های موم ارتودنسی را بشناسید

تا به این قسمت از مقاله با اهمیت استفاده از موم ارتودنسی آشنا شدید. اما در برخی مواقع با تمام شدن وکس مواجه خواهید شد؛ بنابراین پیشنهاد می‌شود جایگزین‌های موم را بشناسید:

موم شمع

از موم شمع هم می‌توانید به عنوان وکس ارتودنسی استفاده کنید. مراحل آماده سازی موم شمع همانند موم ارتودنسی بوده پس با مشکلی مواجه نخواهیدشد.

بیشتر بخوانید» به منظور آشنایی بیشتر با لیست خدمات دندانپزشک خوب در مشهد و همچنین لیست هزینه های مربوط به انجام این دسته از خدمات روی لینک داده شده کلیک کنید.

موم سلیکونی

موم سلیکونی دندانی هم از جمله مواردی است که می‌تواند جایگزین مناسبی برای موم ارتودنسی باشد. موم سلیکونی نوارهایی هستند که روی براکت‌های ارتودنسی قرار گرفته و در برابر بزاق و آنزیم‌های داخل دهان از مقاومت بالایی برخوردارند. اما باید توجه داشت که برای استفاده از موم سلیکونی، براکت‌ها بایستی کاملا خشک باشند.

سخن پایانی

در این مقاله از موم ارتودنسی به عنوان یکی از لوازم مهم در ارتودنسی آشنا شدید. درباره نقش محافظتی این موم صحبت کردیم و به نحوه استفاده هم اشاره کردیم. شایان ذکر است که با توجه به اهمیت رعایت نکات بهداشتی در طول درمان، بایستی از مسواک و دهانشویه بعد از هروعده غذایی استفاده کنید.

توصیه‌ها و مطالب آموزشی

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است

ایمپلنت دندان؛ فرایندی طولانی برای جایگزینی دندان ازدست رفته

طرح لبخند فانتزی چیست؟ فاکتورهای مهم در این کار را بیشتر بشناسید!

زمان مناسب برای ارتودنسی کودکان

فیس ماسک ارتودنسی؛ روشی درمانی مناسب برای سنین پایین

درباره عوارض ارتوسرجری بیشتر بدانید

طرح لبخند شامل چند دندان است؟

قفل شدن فک

دلیل قفل شدن فک چیست و چگونه باید آن را درمان کرد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − هجده =