آیا با پوکی استخوان هم می توان ایمپلنت گذاشت؟

فهرست مطالب

یکی از بیماری‌های شایع بین افراد میان‌سال و سالمند پوکی استخوان است. این عارضه درست در زمانی اتفاق می‌افتد که فرد دندان‌های خود را از دست داده‌اند و با مراجعه به دندانپزشک مشهد یا شهر محل سکونت‌شان، قصد دارند پروتز متحرک یا ایمپلنت را به جای دندان های از دست رفته انتخاب کنند.

اما در این بین، ابتلا به برخی عارضه‌ها ممکن است در این تصمیم تاثیرگذار باشد. به همین خاطر در این مقاله قصد داریم به این سوال پرتکراری که آیا با پوکی استخوان هم می‌توان ایمپلنت گذاشت، پاسخ دهیم.

ارتباط پوکی استخوان و ایمپلنت چیست؟

ارتباط پوکی استخوان و ایمپلنت چیست؟

زمانی که به دندانپزشک برای کاشت ایمپلنت مراجعه می‌کنید، دارا بودن استخوان فک با تراکم کافی و مطلوب، یکی از مهم‌ترین شرایط به حساب می‌آید. چراکه در غیر این صورت با مشکل مواجه شده و معمولا استفاده از روشی دیگر مانند پروتز متحرک را پیشنهاد می‌شود. در واقع داشتن تراکم استخوانی نامناسب باعث خواهد شد بعد از مدت کوتاهی ایمپلنت‌ها شل شده و بیفتند یا به اصطلاح فرد دچار پس زدن ایمپلنت شود.

با این حال بازهم انتخاب دندانپزشکی مجرب در این زمینه حرف اول را می‌زند؛ زیرا بهترین دکتر ایمپلنت در مشهد، با انجام جراحی‌های پیش زمینه‌ای و تکمیلی ضمن بهبود تراکم استخوان، طول تاج دندان را افزایش داده تا امکان کاشت ایمپلنت را فراهم کند. در اولین مرحله، بعد از انجام معاینات اولیه، آزمایش های تخصصی و رادیوگرافی از فک و دهان صورت خواهد گرفت تا اگر نیاز به جراحی لثه و پیوند استخوان برای ایمپلنت ضرورت داشته باشد، انجام شود.

هدف از انجام معاینات و عمل جراحی، جلوگیری از تحلیل لثه و همینطور افزایش تراکم استخوان در فک بالا و پایین خواهدبود. زیرا تنها در این صورت است که ایمپلنت بدرستی داخل استخوان فک قرار گرفته و از استحکام بیشتری هم برخوردار خواهد بود.

ایمپلنت دندان برای چه کسانی توصیه نمی شود؟

اینکه آیا همه افراد می‌توانند از ایمپلنت به عنوان جایگزینی مناسب برای دندان از دست رفته استفاده کنند یا خیر، در بین دندان پزشکان نظریه‌های متفاوتی وجود دارد. زیرا این روش درمان زمانی رضایت بخش خواهد بود که بعد از کاشت با مشکلاتی نظیر لق شدن دندان، تحلیل لثه و… همراه نباشد. به همین خاطر موارد زیر برای این افراد ضروری است:

  • تشخیص دقیق میزان تحلیل لثه و تراکم بافت استخوان بر اساس نتایج آزمایش و معاینات انجام شده
  • پیشگیری از عفونت دندان
  • جراحی دقیق لثه و تزریق پودر استخوان در ناحیه ای با تراکم پایین استخوانی
  • جوش خوردن کامل بافت استخوان تزریق شده با استخوان فک
  • کاشت ایمپلنت در زمان مناسب
  • استفاده از مواد اولیه با کیفیتی مناسب
  • میزان تجربه، تخصص و دانش دندانپزشک زیبایی در مشهد

ایمپلنت دندان برای چه کسانی توصیه نمی شود؟

افراد مبتلا به پوکی استخوان مراقبت های بعد از کاشت ایمپلنت را جدی بگیرند!

برای افرادی که مبتلا به پوکی استخوان هستند و قصد دارند ایمپلنت دندانی برای خود کاشت کنند، مراقبت های پس از عمل بسیار حیاتی است. پوکی استخوان یک بیماری است که استخوان ها نازک و ضعیف می‌شوند و این ممکن است منجر به مشکلات پس از کاشت ایمپلنت شود. بنابراین، مراقبت های خاصی برای این افراد وجود دارد که باید رعایت شود.

  1. مشورت با پزشک متخصص پوکی استخوان: قبل از اقدام به کاشت ایمپلنت، افراد مبتلا به پوکی استخوان باید با یک پزشک متخصص پوکی استخوان مشورت کنند تا وضعیت استخوان ها و احتمال موفقیت عمل بررسی شود.
  2. مراقبت های پس از عمل: بعد از کاشت ایمپلنت، افراد باید به دقت به توصیه های پزشک خود در مورد مراقبت های پس از عمل توجه کنند، از جمله استفاده از داروها، رعایت تغذیه مناسب و اجتناب از فعالیت های سنگین.
  3. تقویت استخوان: برای افراد مبتلا به پوکی استخوان، تقویت استخوان بسیار مهم است. این شامل مصرف مکمل های کلسیم و ویتامین D، انجام ورزش های مناسب و اجتناب از عوامل مضر برای استخوان مانند سیگار و الکل می‌شود.
  4. مراجعه به دندانپزشک منظم: افراد مبتلا به پوکی استخوان باید به صورت منظم به دندانپزشک مراجعه کرده و وضعیت دهان و دندان های خود را بررسی کنند تا از وقوع مشکلات دندانی پیشگیری شود.

کلام پایانی

با رعایت موارد گفته شده در این مقاله و همینطور انتخاب پزشکی مناسب، افراد مبتلا به پوکی استخوان می‌توانند از کاشت ایمپلنت با موفقیت بهره‌مند شوند و مشکلات پس از عمل را کاهش دهند. اما همواره مشورت با پزشک و دندانپزشک متخصص از اهمیت بالایی برخوردار است.

توصیه‌ها و مطالب آموزشی

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است

ایمپلنت دندان؛ فرایندی طولانی برای جایگزینی دندان ازدست رفته

طرح لبخند فانتزی چیست؟ فاکتورهای مهم در این کار را بیشتر بشناسید!

زمان مناسب برای ارتودنسی کودکان

فیس ماسک ارتودنسی؛ روشی درمانی مناسب برای سنین پایین

درباره عوارض ارتوسرجری بیشتر بدانید

طرح لبخند شامل چند دندان است؟

قفل شدن فک

دلیل قفل شدن فک چیست و چگونه باید آن را درمان کرد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 3 =