ایمپلنت و ارتودنسی دندان، هر دو روشی برای زیبایی صورت، فک و دهان محسوب میشوند. در واقع زمانی که با ناهنجاری و دندانهایی نامرتب مواجه میشوید، تصمیم میگیرید بعد از مراجعه به متخصص ارتودنسی مشهد، با توجه به نوع ناهنجاری، از وسیع کننده کام، براکت و… طبق تشخیص او استفاده کنید.
از طرفی گاهی هم به دلیل از دست دادن یکی از دندان ها لازم است کاشت ایمپلنت صورت گیرد. چراکه جای خالی آن در دهان علاوه بر تاثیری که بر زیبایی دارد، به مرور زمان باعث جابجایی سایر دندانها نیز خواهد شد. به عبارتی اگر ترتیب انجام ارتودنسی و ایمپلنت به درستی انجام نشود، تمام مدت زمانی را که برای درمان به واسطه استفاده از براکتها صرف کردهاید، بی نتیجه خواهدشد.
چرا باید از ایمپلنت در درمان ارتودنسی استفاده کرد؟
کاشت ایمپلنت در ارتودنسی اهمیت بسیاری دارد، زیرا ایمپلنتها به عنوان یک جایگزین دائمی برای دندانهای گم شده عمل میکنند. درمان ارتودنسی ممکن است نیاز به ایمپلنت داشته باشد زیرا دندانهای گم شده میتوانند تاثیرات منفی بر روی ترتیب و توازن دندانها و فکها داشته باشند.
ایمپلنتها به عنوان یک پایه استوانه ای در فک توسط بهترین دکتر ایمپلنت در مشهد جایگذاری میشوند و به دندان مصنوعی که بر روی آنها قرار میگیرد، اجازه میدهند تا به طور ثابت و استوار در جای خود باقی بمانند. این امر به حفظ ترتیب و توازن دندانها کمک میکند و از این رو، ایمپلنتها در ارتودنسی بسیار مهم هستند. به علاوه، ایمپلنت میتواند به افراد کمک کند تا از نظر ظاهری و عملکردی دندانهای طبیعی را داشته باشند.
درباره معایب کاشت ایمپلنت در ارتودنسی بیشتر بدانید!
معایب کاشت ایمپلنت در ارتودنسی دندانها شامل موارد زیر میشود:
- هزینه: کاشت ایمپلنت یک روش گران قیمت است و ممکن است برای برخی افراد به دلیل هزینههای بالا قابل دسترسی نباشد.
- زمان: فرآیند کاشت ایمپلنت ممکن است زمانبر باشد و نیاز به چندین جلسه و مراحل مختلف داشته باشد که ممکن است برای برخی افراد زمانبر و ناراحتکننده باشد.
- عوارض جانبی: همچنین، ممکن است بعضی از افراد پس از کاشت ایمپلنت با عوارض جانبی مانند التهاب، خونریزی، درد یا تورم روبرو شوند.
- عدم تطابق: در برخی موارد، ممکن است ایمپلنتها با دندانهای طبیعی تطابق نکنند و باعث مشکلات در ترتیب و توازن دندانها شوند.
- نیاز به مراقبت و نگهداری: ایمپلنتها نیاز به مراقبت و نگهداری دقیق دارند. در حقیقت لازم است تا در زمان کاشت آن ها، از عفونتها و مشکلات دیگر جلوگیری شود. اگر این مراقبت به درستی انجام نشود، ممکن است به مشکلات جدی منجر شود. علاوه بر این مراقبت از دندان ارتودنسی شده هم مزید بر علت خواهدشد. چرا که در این دوره زمانی مواد غذایی در لابه لای براکتها یا موم ارتودنسی باقی مانده و باعث پوسیدگی دندان خواهندشد.
چه کسانی می توانند ایمپلنت را به همراه ارتودنسی انجام دهند؟
افرادی که دارای دندانهایی نامرتب بوده یا به خاطر پوسیدگی مجبور به کشیدن آن شدند، کاندیدای مناسبی برای درمان ارتودنسی و ایمپلنت هستند. هرچند در برخی افراد دلیل کشیدن دندان برای ارتودنسی ایجاد فضای خالی برای جابجایی شان است، اما گاهی هم بعد از مرتب شدن دندانها، با مراجعه به دندانپزشک زیبایی مشهد، کاشت ایمپلنت را برای فضاهای خالی ایجاد شده به شما پیشنهاد خواهدشد.
نقش ایمپلنت در قبل از ارتودنسی
قبل از ارتودنسی، ایمپلنت دندانی میتواند به عنوان یک راه حل برای جایگزینی دندان از دست رفته استفاده شود. این روش معمولاً برای جایگزینی دندانهای دائمی استفاده میشود و میتواند به عنوان یک روش پایدار و دائمی برای جایگزینی دندانهای گم شده عمل کند.
اگر قبل از ارتودنسی دندانی کشیده شده باشد، ایمپلنت دندانی میتواند به عنوان یک پایه برای ارتودنسی استفاده شود؛ در صورتی که نیاز به تغییر موقعیت دندان های دیگر باشد، ایمپلنت دندانی میتواند به عنوان یک پایه برای ارتودنسی استفاده شود تا دندان های دیگر به موقعیت صحیح خود بازگردند.
کاشت ایمپلنت دندان بعداز ارتودنسی
همانطور که می دانید برای کاشت ایمپلنت، لثه شکافته شده و پایه تیتانیومی را داخل استخوان فک قرار خواهند داد؛ بنابراین امکان جابجایی در ایمپلنت وجود نخواهد داشت. اینجاست که تخصص دندانپزشک اهمیت پیدا میکند. چرا که اگر کاشت ایمپلنت در موقعیتی مناسب انجام شود، ارتودنسی راهکاری مناسب برای مرتب شدن دندانها محسوب خواهدشد. در شرایطی که کاشت ایمپلنت به درستی انجام نشده باشد یا موقعیت آن تغییر کرده باشد، پس از ارتودنسی، دندانپزشک روکش آن را اصلاح خواهدکرد.
کلام پایانی
ایمپلنت و ارتودنسی هر دو از جمله روشهای درمانی و طراحی لبخند می شوند. اینکه کدام نوع از درمان برای تان الویت دارد یا اینکه با هم تداخل دارند یا خیر، از اهمیت بالایی برخوردار است. از همین رو میبایست با پزشکی متخصص مشورت کرده تا بعد از معاینه و عکسبرداری از فک، نوع درمان مشخص شود.