دلیل قفل شدن فک چیست و چگونه باید آن را درمان کرد؟

قفل شدن فک
فهرست مطالب

مفصل فک یکی از مفصل‌های لولایی شکل در بدن بوده که فک بالا و پایین را به یکدیگر متصل می‌کند. گاهی ممکن است افراد بنا به دلایلی که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد، با بسته شدن یا همان قفل شدن فک مواجه شده که عارضه‌ای بسیار دردناک است. در حقیقت قفل شدن فک باعث مشکلاتی در غذا خوردن، درد در ناحیه گوش و اختلال در صحبت کردن می‌شود. در بسیاری از مواقع قفل شدن فک موقتی بوده و بعد از گذشت ساعاتی دردناک، برطرف شود. اما در برخی موارد مشکل جدی‌تر از این موارد بوده و برای درمان باید پزشکی معتمد را انتخاب کرد.

چرا با قفل شدن فک مواجه می شویم؟

ممکن است هنگام صحبت کردن، خمیازه کشیدن، غذا خوردن و… متوجه شوید که نمی‌توانید فک‌تان را حرکت دهید. ضمن اینکه احساس درد شدیدی در ناحیه مفصل فک نیز باعث ناراحتی‌شان شود. بسیاری از دندانپزشکان مانند دکتر شهریاری به عنوان دندانپزشک خوب در مشهد، موارد زیر را دلیل قفل شدن فک می‌دانند:

  1. تنش عضلات فک و گردن: استرس، فشار ناشی از کارهای روزمره یا حتی برخی عادات بدنی می‌توانند باعث تنش عضلات فک و گردن شده و منجر به قفل شدن فک شوند.
  2. بروز بیماری‌های دندانی یا فک: عفونت‌های دندانی، ترمیم‌های نامناسب، یا حتی بروز عفونت در مفصل فک نیز دیگر دلیل قفل شدن فک محسوب شده که برای برطرف کردن آن باید بدانید برای پیشگیری از عفونت دندان چه اقداماتی را لازم است انجام دهید.
  3. اختلالات جدی تنظیم عصبی: برخی اختلالات نورولوژیک مانند تشنج‌های عضلانی، بیماری تیروئید، یا سایر اختلالات عصبی می‌توانند علت قفل شدن فک باشند.
  4. تروما یا صدمات: ضربه به منطقه فک، حادثه، یا حتی فشار زیاد روی فک می‌تواند باعث قفل شدن فک شود.

عوارض قفل شدن فک چیست؟

عوارض قفل شدن فک چیست؟

عوارض قفل شدن فک می‌تواند شامل موارد زیر باشد. در صورتی که این عارضه برای مدت زمان طولانی ادامه پیدا کند، سلامت عمومی بدن را تحت تاثیر قرار خواهد داد. قفل شدن فک ممکن است با درد و سفتی در منطقه فک همراه باشد که می‌تواند از ناحیه مفصل فک یا عضلات فک و گردن منشأ گرفته باشد. مشکل در باز و بسته کردن دهان و محدودیت در خوردن، صحبت کردن و حتی تمیز کردن دهان را دیگر عارضه قفل شدن فک می‌دانند.

در برخی موارد، هنگام باز و بسته کردن دهان، ممکن است صدای خرد شدن یا پاپ در مفصل فک شنیده شود که نشان از مشکل در مفصل فک می‌دهد. قفل شدن فک احتمال دارد با درد در ناحیه گردن و شانه همراه باشد که ناشی از تنش عضلاتی و تنظیم نامناسب فک می‌باشد. برخی افراد ممکن است پس از قفل شدن فک با سردرد مواجه شوند که معمولا ناشی از تنش عضلاتی و فشار بر مفاصل فک است. در برخی موارد، قفل شدن فک می‌تواند با درد گوش همراه باشد که ناشی از تحریک عصب‌های محیطی نزدیک مفصل فک می‌باشد.

قفل شدن فک را چگونه درمان کنیم؟

درمان قفل شدن فک بستگی به علت اصلی آن دارد. اما در برخی از موارد، درمان قفل شدن فک ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • تجویز داروها: پزشک ممکن است داروهای ضد التهاب، آنتی‌بیوتیک یا آنتی‌درد به شما تجویز کند تا به کاهش درد و التهاب مفصل کمک کند.
  • فیزیوتراپی: انجام تمرینات و تکنیک‌های فیزیوتراپی می‌تواند به تسریع فرایند بهبودی کمک کند و عوارض قفل شدن فک را کاهش دهد.
  • تزریق مواد ضد التهابی: در موارد شدیدتر، پزشک ممکن است تزریق مواد ضد التهابی مستقیماً به مفصل فک انجام دهد تا به کاهش التهاب و درد کمک کند.
  • جراحی: در موارد نادر، ممکن است نیاز به جراحی برای درمان مشکلات جدی مفصل فک باشد.

با این حال، برای تعیین درمان مناسب، توصیه می‌شود که به یک پزشک دندانپزشک یا متخصص فک و صورت مراجعه کنید تا تشخیص دقیق و درمان مناسب را دریافت کنید.

قفل شدن فک چقدرزمان می برد؟

اینکه چه مدت زمان باید درد ناشی از قفل شدن فک را تحمل کنید، بستگی به دلیل و شدت عارضه خواهدداشت. در گروهی از افراد علائم بعد از گذشت چند روز یا هفته برطرف شده و سپس فک به حالت طبیعی خود باز خواهدگشت. اما گاهی نیز ممکن است اثرات طولانی مدت یا حتی همیشگی باشد.

کلام آخر

قفل شدن فک یک وضعیت است که موجب محدودیت حرکت فک می‌شود و باعث می‌شود فک به‌طور ناگهانی قفل شود و حرکت آزادی نداشته باشد. این مشکل ممکن است به علت تنش عضلاتی، التهاب مفاصل، استرس یا فشار ناشی از عوامل مختلفی ایجاد شود. افرادی که با قفل شدن فک مواجه می‌شوند، ممکن است درد، سختی در باز کردن دهان، صدای خردلی یا پاپ در مفصل فک و حتی سردرد تجربه کنند.

برای تشخیص دقیق و درمان قفل شدن فک، مهم است که به یک پزشک دندانپزشک یا متخصص فک و صورت مراجعه کنید. پزشک ممکن است از تست‌های تصویربرداری مانند ایکس‌ری یا MRI استفاده کند تا علت اصلی مشکل را تشخیص دهد و برنامه درمانی مناسب را تعیین کند.

توصیه‌ها و مطالب آموزشی

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است

ایمپلنت دندان؛ فرایندی طولانی برای جایگزینی دندان ازدست رفته

طرح لبخند فانتزی چیست؟ فاکتورهای مهم در این کار را بیشتر بشناسید!

زمان مناسب برای ارتودنسی کودکان

فیس ماسک ارتودنسی؛ روشی درمانی مناسب برای سنین پایین

درباره عوارض ارتوسرجری بیشتر بدانید

طرح لبخند شامل چند دندان است؟

بهترین کاندید بلیچینگ

چه کسانی بهترین کاندیدای بلیچینگ دندان هستند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + چهارده =