کشیدن دندان

کشیدن دندان
فهرست مطالب

شاید متاسفانه برای شما هم پیش اومده باشه که شرایط یکی از دندانهایتان آنقدر خراب شده باشه و آنقدر پوسیدگی پیشرفت کرده باشه یا مشکلات دیگری پیش اومده باشه که دیگر آن دندان قابل نگهداری نباشه و دندانپزشک پیشنهاد کشیدن و خارج کردن دندان را به شما بدهد.

اگر که انشالله این تجربه برای شما پیش نیومده باشه، حتماً در اطرافیانتان دیدید و یا شنیدید.

کشیدن دندان

سوالی که پیش میاد اینه که بعد از اینکه دندان رو کشیدم، اصلاً لازم هست جایگزینش کنم؟ یا بذارم همونجوری جاش خالی باشه؟ اگه جاش خالی بمونه مشکلی واسه من ایجاد میکنه؟ یا اگه بخوام جاشو پر کنم به چه روش‌هایی میتونم؟ هر کدام از این روش‌ها چه مزایا و چه معایبی داره؟ همه این توضیحات  سوالات رو می‌خوام در چندتا مقاله توضیح بدم.

سوال اول این که اصلاً چرا دندونم رو بکشم؟

بعضی وقتها پوسیدگی‌های دندان در حدی هست که بخشی و یا قسمت اعظم تاج دندان از دست رفته ولی هنوز شرایط ریشه دندان شما مناسبه، یعنی ریشه دندان شما پوسیده نباشه و سالم باشه و طول و قطر و اندازه مناسبی هم داشته باشه که بتونه گیر خوبی رو برای اون دندان توی استخوان فک مهیا کنه و از طرف دیگه شرایط لثه دور دندان هنوز شرایط مناسبی داشته باشه.

معمولاً و در اکثریت قریب به اتفاق موارد ما سعی در حفظ و نگه داشتن دندان خودتون، با هر شرایط ممکن، رو داریم. ممکنه نیاز باشه دندان عصب‌کشی یا عصب‌کشی مجدد بشه، جراحی لثه نیاز باشه و یا پست روکش بشه. همه این کارها را انجام می‌دهیم تا بتوانیم دندان خودتون رو نگه داریم.

اما بعضاً وضعیت دندان خیلی وخیم‌تر از اینهاست و دندان تحت هیچ شرایطی قابل نگهداری نیست و حتما باید کشیده شود تا ایجاد عفونت در محل نکند و یا دندان‌های مجاور را خراب نکند.

اولین و رایج‌ترین دلیل کشیدن دندان، پوسیدگی‌های به شدت عمیق و وسیع است در حدی که ریشه را هم درگیر کرده و ریشه پوسیده و یا ریشه باقیمانده طول و قطر و اندازه مناسبی نداره که بتونه استحکام کافی توی فک داشته باشه. در این موارد چاره‌ای جز کشیدن دندان باقی نمیماند.

 از طرفی ممکن است که دندان از قبل عصب کشی شده باشه ولی عصب کشی خوب جواب نداده و دندان عفونت داره در حدی که با عصب کشی مجدد قابل اصلاح نیست، در این موارد هم برای جلوگیری از انتشار عفونت موجود، دندان را می‌کشیم.

مورد دیگر در مورد دندانی که  قبلا روکش شده ولی زیر پست و روکش پوسیدگی داره، در این موارد هم شدت پوسیدگی امکان حفظ دندان را نمیدهد و دندان باید خارج شود.

مواردی هست که قبلا دندان شما عصب کشی شده و پر شده ولی داخل ریشه آن پین گذاشته شده. بعضا برای گیر بیشر ترمیم دندان‌ها و پیشگیری از کنده شدن و افتادن ترمیم، داخل ریشه دندان پین گذاشته می‌شود و روی آن ترمیم را قرار میدهند.

البته این روش درمانی در گذشته شایع بود ولی وقتی بعد از مدتی دیواره دندان و یا ترمیم قدیمی بشکند و دندان نیاز به روکش پیدا کند، باید مجدد این پین از داخل ریشه خارج شود که پروسه خارج کردن پین گرچه برای مراجعه کننده هیچگونه درد و اذیتی ندارد ولی بسیار حساس و زمانبر هست و در عین حال در درصدی از موارد هم موفقیت‌آمیز نیست. در مواردی که این پین قابل خارج کردن نباشد تا بتوانیم  دندان شما را پست و روکش کنیم، مثاسفانه کشیدن دندان تنها راه پیش روست.

 در موارد دیگری دندان پست و روکش شده ولی ریشه دندان زیر روکش شکسته. در این موارد قطعا دندان باید سریعتر کشیده شود.

اینها چند نمونه از مواردیه که دیگر دندان شما قابل نگهداری نیست و باید کشیده بشه. البته فقط در مورد دندان ‌عقل حتی ممکنه کاملاً سالم باشه و هیچ پوسیدگی نداشته باشه ولی شرایط و محل رویش اون جوری باشه که باید کشیده بشه وگرنه میتونه باعث عفونت لثه دورش بشه و یا غذایی که بین این دندان و دندان کنارش گیر میکنه باعث بشه دندون کناری هم نابود بشه یا فشاری که دندان عقل به  دندان کنارش میاره باعث تحلیل و از دست رفتن دندان کناری بشه. در این شرایط دندان عقل‌ را بدون وجود پوسیدگی هم می‌کشیم.

 

اگر هرگونه سوالی دارید که در مقاله فوق جوابی برای آن نیافتید، میتوانید از طریق راه‌های ارتباطی که در زیر مقاله آورده شده، با ما در تماس باشید.

 

 

کشیدن دندان

دکتر رضا شهریاری

فلوشیپ ایمپلنت از انجمن ایمپلنتولوژیست‌های امریکا (ICOI)

سرتیفیکیت لیزر از دانشگاه تهران

طراحی لبخند و زیبایی

آدرس کلینیک: مشهد، آزادشهر، بلوار استقلال، بعد از چهارراه میلاد، بین استقلال 6و8، پلاک6، طبقه 4

وبسایت کلینیک: www.drrezashahrairi.com

تلفن کلینیک: 05136026020  و  05136092765

همراه و واتساپ کلینیک: 09154225762

اینستاگرام کلینیک: dr.reza.shahriari

آپارات کلینیک: Dr.Reza.Shahriari

توصیه‌ها و مطالب آموزشی

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است

ایمپلنت دندان؛ فرایندی طولانی برای جایگزینی دندان ازدست رفته

طرح لبخند فانتزی چیست؟ فاکتورهای مهم در این کار را بیشتر بشناسید!

زمان مناسب برای ارتودنسی کودکان

فیس ماسک ارتودنسی؛ روشی درمانی مناسب برای سنین پایین

درباره عوارض ارتوسرجری بیشتر بدانید

طرح لبخند شامل چند دندان است؟

قفل شدن فک

دلیل قفل شدن فک چیست و چگونه باید آن را درمان کرد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 + نه =